ПЛАНУВАННЯ ПІДЗЕМНИХ ПАРКОВОК В УМОВАХ ЩІЛЬНОЇ МІСЬКОЇ ЗАБУДОВИ - Швець, В. В.; Іскра, М. А.; Кудлаєнко, О. О.; Малюта, О. В. (Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві, 2013)
Описані чотири основні проблеми, що виникають при збільшенні рівня автомобілізаціїнаселення. Проаналізовано розподіл часу на рух і стоянку автомобілів у місті, проблемувикористання паркомісця одним автомобілем. Наведено класифікацію паркування в залежностівід часу перебування автомобілів на парковці, загальні вимоги до розміщення і плануваннястоянок.Аргументовано доцільність влаштування паркувальних зон під вулицями міста. Вказаніосновні переваги і недоліки використання підземного простору, зокрема під вулицями міста.Показано загальний вигляд парковки, розміщеної під вулицею міста.