ЕКОЛОГІЯ МАЛОПОВЕРХОВОЇ ЗАБУДОВИ НА ПРИКЛАДІ ПРОЕКТНИХ ВИРІШЕНЬ ДИПЛОМНИХ ПРОЕКТІВ МИНУЛИХ РОКІВ - Смоляк, В. В.; Шевчук, Д. В. (Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві, 2013)
У статті здійснено екологічний аналіз будівельної галузі України на основі даних заостанні роки. Виявлені екологічні проблеми будівництва та їх залежність від різних факторів.Розглянуто перспективний шлях інноваційної діяльності, який уособлює таке поняття, як«будівництво за принципом трьох Е», визначено переваги впровадження екологічногобудівництва, запропоновано заходи щодо стимулювання розвитку енергозберігаючих таекологічно чистих технологій у будівельній сфері.