АНАЛІЗ ТА ВДОСКОНАЛЕННЯ ЗЕЛЕНОГО КАРКАСА МІСТА НА ПРИКЛАДІ М. ВІННИЦІ - Швець, В. В.; Калініченко, В. С.; Кудлаєнко, О. О. (Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві, 2013)
У статті проаналізовані основні проблеми озеленення міст на прикладі міста Вінниці,виконано аналіз рівномірністі розподілу зелених масивів. Визначені основні методи вирішенняданої проблеми. Розроблена система заходів щодо покращення комплексу озеленення міськогосередовища та поєднання зелених зон міста в єдину систему озеленення. Наведено найкращіпороди дерев для насадження нових масивів, покращення системи землекористування, в умовахущільненої забудови перераховані сучасні способи формування зон екологічного комфорту.Запропоновано удосконалення зеленого каркаса міста на прикладі Замостянського району.