ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ СЕЙСМОБЕЗПЕКИ ВЕЛИКОПАНЕЛЬНИХ ЖИТЛОВИХ БУДИНКІВ СЕРІЇ 121К В МІСТІ КЕРЧІ - Кройтор, І. М. (Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві, 2013)
У статті визначено шляхи та методи забезпечення сейсмобезпеки і продовженнятермінів експлуатації побудованих р. в Керчі великопанельних 5-, 9-, 10-поверхових житловихбудинків серії 121К та надано рекомендації щодо реалізації розглянутих заходів.Проведений аналіз досвіду з підвищення сейсмостійкості житлових будинків безвідселення мешканців, що проводилось у Західній Європі, Росії, Грузії, Вірменії. Зокрема,розглянуто процес реанімації старої п'ятиповерхівки в Москві та реконструкції великопанельногожитлового будинку в Тбілісі.Наведено зміст та послідовність етапів реалізації програми забезпечення відповідностісейсмічної безпеки житлових будинків до нових норм.