ДОСЛІДЖЕННЯ ВПЛИВУ РУХЛИВОСТІ РОЗЧИННОЇ СУМІШІ ТА ТРИВАЛОСТІ ЇЇ ПЕРЕМІШУВАННЯ ПІД ЧАС ПРИГОТУВАННЯ НА ПОКАЗНИКИ ЦЕМ’ЯНКОВОЇ ШТУКАТУРКИ - Терновий, В. І.; Молодід, О. С. (Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві, 2013)
В статті наведено результати експериментальних досліджень з виявлення залежностейвпливу рухливості розчинної суміші та тривалості перемішування розчинної суміші під час їїприготування на фізико-механічні показники запропонованої цем’янкової штукатурки (створеннятріщин, пористість, коефіцієнт опору дифузії водяної пари та міцність на стиск). В результатічого встановлено, що зі збільшенням рухливості розчинної суміші та тривалості її перемішуванняпід час приготування пористість штукатурки і ймовірність появи в ній тріщин зростають, аопір дифузії водяної пари та міцність на стиск зменшуються.