ТЕХНОЛОГІЧНІ АСПЕКТИ ВИГОТОВЛЕННЯ ПОРИЗОВАНИХ СКЛАДІВ СУХИХ БУДІВЕЛЬНИХ СУМІШЕЙ - Бондар, А. В. (Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві, 2013)
Обґрунтована актуальність розробки складів сухих будівельних сумішей (СБС)поризованої структури як нового сучасного теплоізоляційного матеріалу. Описано спосіботримання поризованих розчинових сумішей на основі СБС з використанням рідкихпіноутворювачів та наведено основні властивості отриманих складів. Розглянуто основніпроблеми виготовлення сухого піноутворювача з рідкого концентрату. Охарактеризовано основнітехнологічні особливості виготовлення поризованих СБС для теплих штукатурок та підлог наоснові звичайних щільних заповнювачів і наповнювачів, таких як кварцовий пісок, глина,карбонатний пісок. Описано перспективи створення ефективних неавтоклавних пінобетонів наоснові сухих сумішей.