ЕНЕРГОЕФЕКТИВНІСТЬ БІОКОНВЕРСІЇ ПРИ ТЕРМОСТАБІЛІЗАЦІЇ АНАЕРОБНОГО БРОДІННЯ СУБСТРАТУ В БІОГАЗОВІЙ УСТАНОВЦІ З ТЕПЛОВИМ НАСОСОМ - Ратушняк, Г. С.; Кощеєв, І. А. (Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві, 2012)
Розглянуто енергоощадну конструктивно-технологічну схему біогазової установки зтепловим насосом та з віброперемішувачем. Запропоновано методику визначення затратенергоносіїв для розглянутої конструкції біогазової установки з тепловим насосом. Визначено зарезультатами чисельного моделювання затрати енергії на забезпечення інтенсифікації татермостабілізації процесу біоконверсії при різних режимах ферментації.