ПЛАНУВАННЯ БАГАТОФАКТОРНОГО ЕКСПЕРИМЕНТУ ДЛЯ ДОСЛІДЖЕННЯ РЕГУЛЮЮЧИХ ПРИСТРОЇВ АЕРОДИНАМІЧНОЇ МЕРЕЖІ - Ратушняк, Г. С.; Степанковський, Р. В. (Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві, 2012)
Виконано планування багатофакторного експерименту методом Бокса-Уілсона дляпобудови факторного простору дослідження аеродинамічних процесів, виявлення впливуконструктивно-технологічних параметрів регулюючих пристроїв на аеродинаміку робочогосередовища. Розроблено експериментальну установку для дослідження роботи регулюючихпристроїв – ДКЗВ та вдосконаленої конструкції ДКЕВ при регулюванні багатофазногосередовища.