ІНТЕГРАЦІЯ ЕКСПЕРТНО-МОДЕЛЮВАЛЬНОЇ СИСТЕМИ ПРОГНОЗОВАНОЇ МІЦНОСТІ БЕТОННИХ ВИРОБІВ У ВИРОБНИЦТВО - Бікс, Ю. С. (Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві, 2012)
Наведено методологію дослідно-промислового впровадження комп’ютеризованого модулясистеми підтримки прийняття рішень щодо прогнозування міцності бетону. На прикладівиробництва дорожнього каменю обраховано економічний ефект від інтегрування модуляпрогнозованої міцності бетону як дублюючоу систему в будівельній лабораторії на заводізалізобетонних конструкцій. Економічний ефект від впровадження може скласти до 5000 грн. напідбір одного складу бетонної суміші.