ОЦІНЮВАННЯ МІЦНОСТІ І ТЕХНІЧНОГО СТАНУ ЗАЛІЗОБЕТОННИХ КОНСТРУКЦІЙ УЛЬТРАЗВУКОВИМ МЕТОДОМ - Ясній, П. В.; Якубишин, О. М.; Дубіжанський, Д. І. (Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві, 2012)
Розроблено методику визначення міцності бетону неруйнівними методами контролю. Наоснові поєднання методів відриву зі сколюванням і ультразвукового методу при паралельнихвипробуваннях одних і тих же ділянок залізобетонних будівельних конструкцій побудованаіндивідуальна градуювальна залежність для оцінювання міцності бетону конструкції. Похибкавимірювань при цьому склала 7,65 %. За допомогою визначеної індивідуальної градуювальноїзалежності між часом проходження ультразвуку та міцності бетону були визначеніхарактеристики міцності бетону інших конструктивних елементів будівлі виробничогопризначення в м. Почаєві Тернопільської області.