ТЕХНОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ, ЯКІ ВПЛИВАЮТЬ НА ЕКСПЛУАТАЦІЙНІ ПОКАЗНИКИ ШТУКАТУРОК - Молодід, О. С. (Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві, 2012)
Виявлено чинники, які впливають на фізико-механічні показники штукатурок при їхвлаштуванні. Чинники розділено на незмінні (задані рецептурою матеріалу) та змінні(технологічні). До технологічних чинників віднесено: водов’яжуче відношення, тривалістьперемішування розчинної суміші під час її приготування, вологість основи, ґрунтування основи,контактний шар та інші.