ГЛИБИННИЙ АНОДНИЙ ЗАЗЕМЛЮВАЧ ІЗ ЗМЕНШЕНОЮ МЕТАЛОЄМНІСТЮ - Ратушняк, Г. С.; Ободянська, О. І. (Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві, 2012)
Запропоновано конструкцію глибинного анодного заземлювача із зменшеноюметалоємністю та використанням як матеріалу для його виготовлення таких вториннихресурсів промисловості, як зола-винесення із вмістом глинозему (Al2O3) та моно- (FeO) ісесквіоксидів (Fe2O3), металеві крихти та подрібнена стружка вуглецевої сталі чи залізорудніокатиші, що знижує вартість глибинного анодного заземлювача та вирішується питанняутилізації відходів основного виробництва. Металонасичена електропровідна суміш длявиготовлення глибинного анодного заземлювача підвищує його струмовіддачу, знижуєтрудомісткість виготовлення та матеріалозатрати.