ПЕРЕРОБКА ФОСФАТІВ З КАЛІЙ- І МАГНІЙВМІСНИМИ СУЛЬФАТНИМИ КОМПОНЕНТАМИ НА КАЛІЙМАГНІЙВМІСНІ ФОСФОРНІ ДОБРИВА - Ковальчук, О. В.; Босенко, О. В.; Шинкарук, Н. О. (Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві, 2012)
Проведено аналіз покладів нетрадиційних джерел фосфорної і каліймагнійвмісноїсульфатної сировини України та методів її переробки на калій- і магнійвмісні фосфорні добрива.Визначено і підтверджено можливість і ефективність проходження реакційтермофосфатоутворення, в практичному інтервалі змінних, при одночасному розкладі фосфатівз калій- і магнієвмісними сульфатними компонентами.