ІНТЕНСИФІКАЦІЯ БІОКОНВЕРСІЇ ШЛЯХОМ ВИКОРИСТАННЯ ВІДНОВЛЮВАЛЬНИХ ДЖЕРЕЛ ЕНЕРГІЇ - Ратушняк, Г. С.; Кощеєв, І. А. (Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві, 2011)
Розглянуто енергоощадну конструктивно-технологічну схему біогазової установки звіброперемішувачем та альтернативними джерелами інтенсифікації анаеробного бродіннябіомаси. Як альтернативні джерела енергії для термостабілізації використовуютьсягеліоколектор та тепловий насос. Запропоновано методику визначення затрат енергоносіїв длярозглянутої конструкції біогазового реактора. Визначено за результатами чисельногомоделювання затрати енергії на забезпечення інтенсифікації та термостабілізації процесубіоконверсії.