МАТЕМАТИЧНЕ МОДЕЛЮВАННЯ ПРОЦЕСУ ДЕФОРМАЦІЇ ҐРУНТУ ПРИ ДИНАМІЧНОМУ НАВАНТАЖЕННІ - Титко, О. В. (Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві, 2011)
Розроблений розрахунковий апарат дозволяє відтворити математичну модель процесуущільнення ґрунту при забиванні паль, а також оцінити напружено-деформований стан ґрунту,обумовлений забиванням зближених паль в кущі. Визначені залежності зміни щільності таоб’ємної деформації ґрунту.