РАЦІОНАЛЬНІ МІЖСЕКЦІЙНІ ВУЗЛОВІ З’ЄДНАННЯ ЕЛЕМЕНТІВ МЕТАЛЕВИХ ТЕЛЕКОМУНІКАЦІЙНИХ БАШТ - Моргун, А. С.; Попов, В. О.; Бриль, Н. М.; Маєвська, М. В.; Тесля, О. А. (Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві, 2011)
У статті розглянуто чисельне моделювання напружено-деформованого стануміжсекційного вузлового з’єднання металевої башти з використанням сучасних програмнихкомплексів "Lira" та "Cosmos-Works" для раціоналізації конструкцій. Чисельними методами,реалізованими у програмному комплексі "Cosmos-Works", знайдено концентрації напружень цьогоз’єднання. Запропоновані практичні рекомендації для проектування і реконструкції вузлів.