ЗАКОНОМІРНОСТІ РОЗПОДІЛЕННЯ ТИСКУ ПО ВИСОТІ БЕТОННОЇ СУМІШІ, ЩО УЩІЛЬНЮЄТЬСЯ - Дудар, І. Н.; Бікс, Ю. С. (Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві, 2010)
Теоретично обґрунтовані закономірності, які дозволяють точніше прогнозувати якхарактер залежності, так і абсолютні значення розподілення тисків по висоті бетонного суміші,що ущільнюється. Запропоновано експериментальну установку для виявлення закономірностірозподілу надлишкового тиску в масиві бетонного суміші по висоті. Наведено математичнемоделювання динаміки робочого процесу ущільнення бетонної суміші, що складається із системидиференційних рівнянь, з урахуванням низки припущень.