МОДЕЛЮВАННЯ ТЕЛЕКОМУНІКАЦІЙНИХ ЩОГЛ З АСИМЕТРИЧНИМИ ВІДТЯЖКАМИ, ЯК ГЕОМЕТРИЧНО НЕЛІНІЙНИХ СИСТЕМ - Попов, В. О.; Бриль, Н. М.; Маєвська, М. В. (Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві, 2010)
У статті розглянуто аналітичне та чисельне моделювання напружено-деформованогостану металевої щогли з використанням сучасного програмного комплексу "SCAD" дляраціоналізації конструкцій. За допомогою чисельного експерименту визначено межі величинасиметрії відтяжок. Запропоновані практичні рекомендації для проектування щогл засиметричними відтяжками.