ВИЗНАЧЕННЯ НАПРУЖЕНОГО СТАНУ ЗАЛІЗОБЕТОННОЇ БАЛКИ НА ОСНОВІ РОЗВ’ЯЗКУ ГРАНИЧНОЇ ЗАДАЧІ ТЕОРІЇ ПРУЖНОСТІ - Лучко, Й. Й.; Добрянський, І. М.; Іваник, Є. Г. (Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві, 2010)
Запропоновано аналітичний метод визначення напружень згинної балки на базі рівняньтеорії пружності. Виконано зіставлення числових результатів поведінки нормальних і дотичнихнапружень з відповідними значеннями, підрахованими за формулами опору матеріалів.