АНАЛІЗ ЗАГРОЗ ЕВТРОФІКАЦІЇ ВОДИ СЕРЕДИННОЇ ДІЛЯНКИ БАСЕЙНУ РІЧКИ ПІВДЕННИЙ БУГ - Біліченко, Юлія Олегівна; Петрук, Роман Васильович; Кравець, Наталія Михайлівна (Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві, 2023)
В даній роботі проаналізовано проблему евтрофікації водойм серединної ділянки басейну Південного Бугу, яка набуває все більшої актуальності в останній час. Встановлено підвищення рівня і концентрації фотосинтезуючих організмів у водоймах. У середній частині басейну річки Південний Буг, яка в основному лежить у межах Вінницької області, ця проблема є особливо актуальною через ряд факторів, до яких належить зарегульованість, хімічне антропогенне навантаження, хімізоване сільське господарство, використання фосфатних миючих засобів, високий природний вміст поживних елементів у ґрунтах Поділля та ін.