РЕАЛІЗАЦІЯ ПЛАНОВО-ПОПЕРЕДЖУВАЛЬНИХ РЕМОНТНИХ РОБІТ, ЯК ІСНУЮЧА ПРАКТИКА ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ НАДІЙНОЇ ЕКСПЛУАТАЦІЇ БУДІВЕЛЬ І СПОРУД - Андрухов, Валерій Михайлович; Басістий, Віталій Олександрович (Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві, 2023)
Представлено позицію авторів в такому важливому питанні, як забезпечення безпечної експлуатації будівельних об’єктів на основі аналізу результатів досліджень, існуючого інженерного досвіду з реалізації безпечної експлуатації та за рахунок чого можливо збільшити термін життя будівель або споруд. Проведено аналіз існуючого досвіду практики реалізації ППР у різних структурах, у державних промислових підприємств, які мають у своєму підпорядкуванні декілька будівель та прибудинкову територію, підприємств пов’язаних із обслуговуванням житлового фонду та підтримання його у задовільному стані таких як ЖЕК і ОСББ,опрацьовано підхід підприємств при проведені оцінки технічного стану, частота обстежень, члени комісії, голова комісії та хто несе відповідальність за подальшу реалізацію планування та виконання ремонтних робіт, переваги та недоліки, проведено аналіз основних проблем та нюансів проведення обслуговування житлових будинків, відмінність між ЖЕКом та ОСББ, проведення обстеження та оцінки технічного стану, виявлення дефектів та озвучення можливих заходів, фінансування, проблеми узгодження, відповідальність за проведення або не проведення ремонтних робіт, опрацьовано вузькі місця даних підходів та сформовано узагальнюючий висновок.