ОЦІНКА ЕФЕКТИВНОСТІ ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНИХ КОНСТРУКТИВНО-ТЕХНОЛОГІЧНИХ СХЕМ ТЕПЛО- ТА ЗВУКОІЗОЛЯЦІЇ БУДИНКІВ - Бабій, Ігор Миколайович; Кучеренко, Лілія Василівна; Бочорішвілі, Георгій Давидович; Кальченя, Євгеній Юрійович (Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві, 2021)
Дана робота присвячена вирішенню важливого питання, щодо тепло- та звукоізоляції підлог в житлових будинках, а саме від ударного шуму. В статті розглянуто конструктивно-технологічні схеми звукоізоляції підлоги трьох типів, з використанням різних матеріалів для досягнення нормативних вимог звукоізоляції від ударного шуму. Проведено натурні випробування в будівлі яка будується. Від обраної конструктивно-технологічної схеми буде залежати технологія виконання кожного типу підлоги, а в майбутньому і комфорту мешканців квартири. Порівняння конструктивно-технологічних схем в майбутньому дасть змогу дослідити та розробити сучасну та високоефективну конструктивно-технологічну схему конструкції звукоізоляції підлоги. Було визначено, що найефективнішим конструктивно-технологічним рішенням конструкції звукоізоляції підлоги, та таким, що відповідає нормативним вимогам, є конструкція – Тип 1, на основі матеріалів «Ізолкап Fine», та «Акуфлекс».