РОЗРОБКА ТЕПЛОІЗОЛЯЦІЙНОЇ ПЛИТКИ З НЕВЕНТИЛЬОВАНИМИ ПОВІТРЯНИМИ ПРОШАРКАМИ, ЕКРАНОВАНИМИ ФОЛЬГОВАНИМ МАТЕРІАЛОМ - Швець, Віталій Вікторович; Максименко, Марина Аркадіївна (Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві, 2021)
Розроблено теплоізоляційну плитку, яка складається з задньої, бічної і передньої стінки з екструдованого пінополістиролу та полімерпіщаної суміші. Всередині розміщено два невентильовані повітряні прошарки, розділені тепловідбиваючим екраном. З метою виключення містків холоду теплоізоляційну плитку виконано з двох частин, зміщених в горизонтальному напрямку. Фіксацію плиток між собою здійснюють за допомогою входження виступів на верхній грані однієї плитки з западинами на нижній грані іншої. Такий тип стикування плит забезпечує відсутність містків холоду і полегшує їх монтаж. Поставлена задача вирішується тим, що в фасадній термоізоляційній панелі, що містить передню, задню стінки, бічні грані і замкові елементи у вигляді виступів і заглибин, розташованих зі зміщенням у шаховому порядку, і виконана з можливістю кріплення, передня і задня стінки утворюють каркас з порожниною, заповненою теплоізоляційним матеріалом, яка відрізняється тим, що замкові елементи розміщені на передніх гранях каркаса. Як теплооізоляційний матеріал використовуються екрановані прошарки повітря. При цьому каркас панелі виконаний з полімер-пісчаного матеріалу, а для її кріплення використовують клейовий розчин. Це досягається завдяки виконанню панелі з полімер-пісчаного каркасу, в середині якого є екрановані повітряні прошарки, які забезпечують опір теплопередачі та інфрачервоного випромінювання матеріалу.