ОСОБЛИВОСТІ ПЕРЕВЕДЕННЯ ГАЗОМАЗУТНИХ ПАРОГЕНЕРАТОРІВ НА СПАЛЮВАННЯ ТВЕРДОГО ПАЛИВА - Степанов, Дмитро Вікторович; Храмцов, Володимир Олександрович; Левадський, Ілля Васильович (Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві, 2020)
Проаналізовано технологічні та конструктивні особливості переведення газомазутних енергетичних парових котлів паровидатністю 35 тон/год. та 75 тон/год. на спалювання твердого палива. Розроблено математичну модель для виконання теплового розрахунку парового котла для спалювання твердого палива. Виконано співставлення розрахункових результатів та реальних показників роботи котла. Оцінено ефективність роботи котла на різних паливах, а саме природному газі, вугіллі, біомасі. На основі теплового розрахунку виявлено оснівні показники роботи котлів та економічну ефективність використання різних палив на теплоелектроцентралі.