ВПЛИВ КОНСТРУКТИВНИХ РІШЕНЬ ВУЗЛОВИХ З’ЄДНАНЬ (МІСЦЬ ПРИМИКАННЯ КОНСТРУКЦІЙ) НА ЕНЕРГОЕФЕКТИВНІСТЬ БУДІВЛІ - Панкевич, Ольга Дмитрівна; Миколаєнко, Вадим Валерійович; Панкевич, Володимир Вячеславович (Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві, 2020)
Забезпечення нормативного рівня енергоефективності будинків житлового та громадського призначення є основним завданням сучасного проектування і будівництва в Україні. Найбільш проблемними, на жаль, залишаються вузлові з’єднання стін з міжповерховим перекриттям, конструкціями віконного заповнення, кути тощо. Вузлові з’єднання продовжують виступати в якості так званих «містків холоду», які помітно знижують значення приведеного опору теплопередачі стіни.