АНАЛІЗ ТЕПЛОСПОЖИВАННЯ ВИРОБНИЧИХ БУДІВЕЛЬ ТОВ «БАРЛІНЕК ІНВЕСТ» - Пономарчук, Ігор Анатолійович; Слободян, Наталя Михайлівна (Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві, 2019)
В статті представлено аналіз ефективності використання теплової енергії на підприємстві ТОВ "Барлінек-Інвест". Проведено аналіз теплоспоживання на виробничі потреби, опалення і вентиляцію та теплогенерації для теплого та холодного періодів. Група Barlinek є провідним світовим виробником багатошарових дерев’яних підлог з річною виробничою потужністю понад 12 млн м2. Найважливішою продукцією комерційної пропозиції є паркетна дошка Барлінек – багатошарова підлога із найкращих видів деревини європейських та екзотичних порід. Підлога продається до 64 країн на 6 континентах світу. Крім паркетної дошки Група Барлінек виготовляє сертифіковані підлоги для об’єктів спортивного призначення, плінтуси для підлоги і широковідомі своєю високою якістю біопалива: пелет та брикет для камінів. Фірма Барлінек надає великого значення тому, щоб технології, які використовуються та продукція, яка випускається на заводах групи, були екологічними і приязними до природного середовища. Завдяки постійним модернізації виробництва та інвестиціям у сучасні технології підприємств групи Барлінек вони є одними із найчистіших виробництв своєї галузі у Польщі та Європі. Діяльність фірми Барлінек показує, що охорона природного середовища може бути для підприємств не тільки визначеними законодавством відповідних країн зобов’язаннями, а також важливим елементом довгострокової стратегії розвитку. Будівлі відділення по виготовленню паливних пелет та деревообробного цеху характеризуються відсутністю компенсації аспіраційного повітря припливною вентиляцією та недостатньою потужністю опалювального обладнання, що приводить до зниження внутрішньої температури в них. Загальна потужність теплоспоживання в поточному стані для холодного періоду становить 21,05 МВт, тобто існуючої теплової потужності котельні, яка становить 18,4 МВт є недостатньою.