ДОСЛІДЖЕННЯ ОПТИМАЛЬНОЇ ФОРМИ БОКОВОЇ ПОВЕРХНІ ЕЛЕМЕНТІВ ЗБІРНО-МОНОЛІТНИХ ПАЛЬ - Попович, М. М.; Ваганов, І. І. (Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві, 2009)
Наведено результати аналітичних та лабораторних досліджень опору занурення елементів збірно-монолітних паль в залежності від форми бокової поверхні елементів. Запропоновано оптимальний кут загострення бокової поверхні елементів.