ПОЛІМОРФІЗМ КРЕНЕЗЕМИСТОГО КОМПОНЕНТА В АВТОКЛАВНИХ СИЛІКАТНИХ ГАЗОБЕТОНАХ - Сердюк, В. Р.; Христич, О. В. (Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві, 2009)
Встановлено можливість використання місцевих пісків з підвищеним вмістом глинистих частинок та золи-винос замість кремнеземистого компонента при виробництві ніздрюватих бетонів автоклавного тверднення.