ЕФЕКТИВНІСТЬ ЗАСТОСУВАННЯ РЕВЕРСИВНИХ ЧІЛЛЕРІВ «ПОВІТРЯ-ВОДА» В СХЕМАХ КОТЕЛЕНЬ НА РІЗНИХ ПАЛИВАХ - Степанов, Дмитро Вікторович; Сулима, Олександр Костянтинович (Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві, 2018)
Проведено оцінку економічної ефективності застосування реверсивних чіллерів «повітря-вода» в складі котельних на різних видах палива. До розгляду прийняте обладнання AQUAСІАТ з відомими технічними характеристиками. Наведено показники потужності конденсатора та компресора, а також коефіцієнти перетворення реверсивного чіллера в залежності від температури навколишнього середовища. Для оцінки ефективності встановлення реверсивних чіллерів «повітря-вода» обрано газову опалювальну котельню в с.м.т. Турбів, модернізовану шляхом встановлення пеллетних котлів потужністю 95 кВт. Розглянуті варіанти встановлення реверсивних чіллерів в схемі водогрійних котелень на вугіллі, деревинних пеллетах, природному газі та електрокотелень, які працюють на потреби тільки опалення або і опалення і гарячого водопостачання. Виявлено умови економічно ефективного використання реверсивних чіллерів «повітря-вода» в водогрійних котельнях.