РОЗРАХУНКОВІ ЗАЛЕЖНОСТІ ТЕПЛООБМІНУ І АЕРОДИНАМІЧНОГО ОПОРУ ГВИНТОПОДІБНИХ ТРУБ - Баранюк, Олександр Володимирович; Рачинський, Артур Юрійович (Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві, 2018)
Наведено результати CFD-моделювання конвективного теплообміну при внутрішній течії потоку в трубах з рівнорозвиненою поверхнею в діапазоні зміни чисел Рейнольдса від 3500 до 13000. Запропоновано узагальнюючі залежності для розрахунку конвективних коефіцієнтів тепловіддачі і аеродинамічного опору таких труб, які враховують вплив на інтенсивність теплообміну і опір геометричних параметрів труби та режимних факторів потоку.