ОСОБЛИВОСТІ НАЛАШТУВАННЯ ВЕНТИЛЯЦІЙНИХ СИСТЕМ НА ПРОЕКТНУ ВИТРАТУ ПОВІТРЯ - Джеджула, В’ячеслав Васильович (Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві, 2018)
Запропоновано проводити налагодження систем вентиляції на проектну витрату, що дозволить зменшити енергоспоживання систем, привести їх у відповідність до проекту, отримати нормовані показники мікроклімату на робочих місцях, досягнути значної економії коштів за рахунок енергозбереження, як у існуючих і давно функціонуючих системах, так і в нових, але недостатньо якісно налагоджених. Однією з головних задач при налагодженні систем є максимальне використання потенціалу встановленого обладнання і мережі без його заміни чи модернізації. Розглянуто основні проблеми, що виникають за налаштування вентиляційних систем на проектну витрату повітря. Запропоновано основні шляхи їх вирішення. Розглянуто підходи до отримання проектної витрати вентилятора.