УПРАВЛІННЯ ФАКТОРАМИ, ЯКІ ВПЛИВАЮТЬ НА ВИБІР ФІНАНСОВОГО МЕХАНІЗМУ ЕНЕРГОЗБЕРІГАЮЧОГО ПРОЕКТУ - Лялюк, Олена Георгіївна; Ратушняк, Ольга Георгіївна; Лялюк, Андрій Олександрович; Панкевич, Володимир В’ячеславович (Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві, 2018)
Наведені етапи реалізації проектів по енергозбереженню з урахуванням і в послідовності, передбаченими нормативами. Розраховані строки окупності різних варіантів енергоефективних проектів. Наведені джерела фінансування цих проектів для мешканців багатоквартирних будинків із урахуванням їх доходів. Розглянуті умови кредитування енергозберігаючих заходів різними банками. Систематизована класифікація показників оцінювання фінансового механізму енергозберігаючого проекту. Розроблена методика оцінки факторів впливу на вибір фінансового механізму енергозберігаючого проекту на основі апарату нечіткої логіки, яка враховує кількісні та якісні фактори впливу на управлінські рішення. Дана методика дозволяє прийняти оптимальне організаційно-економічне рішення при обмеженій кількості фактичних даних.