АКТУАЛЬНІ МІСТОБУДІВЕЛЬНІ МОДЕЛІ ЕКОЛОГІЗАЦІЇ МІСТ (ЕКОПОЛІСИ ЯК ПОСЕЛЕННЯ НОВОГО ТИПУ) - Сердюк, Тетяна Василівна; Потапова, Тетяна Едуардівна; Кобилянський, Вадим Олегович; Бармалюк, Владислав Максимович (Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві, 2018)
В даній статті дослідили сутність та основні характеристики екологічних міст. Проаналізовано основні типи екологічних міст в Європі, Китаї, країнах Близького Сходу та інших країн, у країнах з більш розвиненою соціальною інфраструктурою і більш сприятливим екологічним середовищем в яких планується будування екополісів. Визначено основні шляхи екологізації розвитку міст. Виявлено основні екологічні проблеми міст України. Визначено можливості використання зарубіжного досвіду при проведені регіональної екологічної політики. Проаналізовано нормативно-правову базу та заходи щодо забезпечення стійкого розвитку населених пунктів України для їх розвитку