ДОСЛІДЖЕННЯ ЗА МГЕ НЕСУЧОЇ СПРОМОЖНОСТІ БУРОНАБИВНИХ ПАЛЬ З КАМУФЛЕТНИМ РОЗШИРЕННЯМ - Моргун, Алла Серафимівна; Меть, Іван Миколайович; Задорожнюк, Віолета Олегівна (Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві, 2018)
Розвиток будівельної галузі пов’язаний з впровадженням в будівельну практику нових технологій прогнозного розрахунку. Суттєві збільшення ваги сучасних споруд, яке передається на основу, викликає необхідність розвитку нелінійних методів розрахунку буронабивних паль, які в цих умовах є найбільш ефективними видами фундаментних конструкцій. Методи нелінійного аналізу ґрунтової основи, призначені для числової реалізації, знаходять все більше використання в проектній будівельній практиці. З залученням числового методу граничних елементів в роботі запропоновано аналітичний комплексний підхід до оцінки НДС камуфлетної буронабивної палі-колони. Забезпечення надійності роботи фундаментної конструкції є визначальним при практичному проектуванні і вимагає, як експериментального обґрунтування, так і числового моделювання.