ДОСЛІДЖЕННЯ БАСЕЙНУ ВІЗУАЛЬНОЇ ВІДКРИТОСТІ НА РЕГУЛЬОВАНОМУ ПЕРЕХРЕСТІ - Швець, Віталій Вікторович; Костішина, Ольга Миколаївна (Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві, 2017)
У даній статті визначено межі оглядовості перехрестя для водія, що рухається вулицею міста при мінімальній швидкості проходження перехрестя (30 км/год), проаналізовано рівняння залежності висоти елементів вулиці від відстані до водія та запропонована модель басейну візуальної відкритості на регульованому перехресті. На основі графічної моделі було виведено рівняння об’єму басейну візуальної відкритості перехрестя.