ПРИКЛАДАННЯ ПК ANSYS ДО ТОПОЛОГІЧНОЇ ОПТИМІЗАЦІЇ БУДІВЕЛЬНИХ КОНСТРУКЦІЙ - Моргун, Алла Серафимівна; Сорока, Микола Миколайович; Гарбар, Юрій; Москалюк, Андрій (Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві, 2017)
Розглядається застосування програмного комплексу ANSYS для розв’язку задач топологічної оптимізації будівельних конструкцій. Топологічна оптимізація ще на етапі проектування дозволяє знайти найбільш оптимальну вісь конструкції з найбільш раціональним розподіленням матеріалу з метою зниження маси конструкції та сприятиме зниженню кошторисної вартості будівельної конструкції. Задача розв’язується на основі оптимізації ступеня щільності матеріалу.