СТАТИЧНИЙ РОЗРАХУНОК ПРОСТОРОВИХ КОНСТРУКЦІЙ, СКЛАДЕНИХ З ЖОРСТКИХ ДИСКІВ - Стороженко, Леонід Іванович; Єрмоленко, Дмитро Адольфович; Гасій, Григорій Михайлович (Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві, 2017)
В статті наведено методику та особливості статичного розрахунку нових комбінованих конструкцій – просторових структурно-вантових сталезалізобетонних покриттів. Ідея статичного розрахунку полягає в умовному поділі конструкції на плоскі жорсткі диски та визначенні зусиль, які виникатимуть у вузлах з’єднання таких дисків.