ОЦІНЮВАННЯ ВПЛИВУ КОНСТРУКТИВНИХ ХАРАКТЕРИСТИК ТЕПЛОВИХ МЕРЕЖ НА ЇХ НАДІЙНІСТЬ З ВИКОРИСТАННЯМ НЕЧІТКОЇ ЛОГІКИ - Ратушняк, Г. С.; Свідеревич, М. В. (Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві, 2017)
Виконано аналіз та синтез факторів, що впливають на надійність теплових мереж. З метою створення експертно-моделювальної системи для багатофакторного аналізу впливу на надійність теплових мереж застосовано теорію нечіткої логіки. За результатами аналізу ієрархічної сукупності співвідношень побудовано дерево логічного висновку. Запропоновані нечіткі матриці знань про співвідношення на системному рівні впливу конструктивних характеристик теплових мереж на їх надійність. Отримано модель нечіткого логічного висновку для оцінювання впливу конструктивних характеристик трубопроводів теплових мереж на надійність систем централізованого теплопостачання, яка дозволять в подальшому виконати чисельне моделювання, що забезпечить можливість оптимізації конструктивних характеристик на мережах теплопостачання.