АКТУАЛЬНІСТЬ ВИКОРИСТАННЯ ЗРІДЖЕНОГО ВУГЛЕВОДНОГО ГАЗУ ДЛЯ ОПАЛЕННЯ МАЛОПОВЕРХОВОЇ ЖИТЛОВОЇ ЗАБУДОВИ - Сердюк, В. Р.; Дишкант, Н. О. (Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві, 2017)
Досліджені сучасні світові тенденції розвитку енергетики. Розкриті питання актуальності впровадження ефективної політики раціонального використання енергоносіїв в житловому фонді країни. Наведена динаміка та обсяги використання природного газу, видобутку та імпорту, показані тенденції змін споживання природного газу та показники зростання цін на енергоресурси для населення. Наведені аргументовані пропозиції застосування скрапленого природного газу (СПГ) та зрідженого вуглеводневого газу (ЗВГ) для опалення малоповерхової житлової забудови.