МІСЦЕ ТА РОЛЬ РАЦІОНАЛІЗАТОРСЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ В СУЧАСНІЙ СИСТЕМІ ГОСПОДАРЮВАННЯ - Сердюк, Т. В.; Франишина, С. Ю. (Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві, 2016)
З метою поєднання історичного та змістовного аспектів раціоналізаторства, в статті висвітлено сутність та значення раціоналізаторських пропозицій в діяльності підприємства. Здійснено огляд теоретико-методологічних підходів до впровадження системи висування пропозицій, як ефективного інструменту активізації творчого потенціалу трудових ресурсів підприємства. Визначено роль та місце раціоналізаторської діяльності в сучасній практиці господарювання з урахуванням еволюції термінології даного поняття.