ЛАНДШАФТНІ ЗАСОБИ ЕКОНОМІЇ ЕНЕРГІЇ - Гарнага, В. Л.; Філатова, К. С. (Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві, 2016)
Представлено засоби економії енергії, у вигляді зелених насаджень. Розглянуто ландшафтні засоби економії енергії, застосування зелених насаджень не лише як естетичних формувань, а як одного із джерел економії енергії. Зазначено нормативний відсоток насаджень в місті, ширину смуги насаджень, висоту зелених насаджень, при яких саме досягається оптимальний рівень екологічності та ландшафтної енергоощадності. Проведено аналіз сучасного міста на прикладі міста Фудзісава. Розроблено власний проект озеленення для енергозбереження мікрорайону Поділля та Вишеньки.