ВИКОРИСТАННЯ СОНЯЧНОЇ ЕНЕРГІЇ ДЛЯ ТЕРМОСИЛОВОЇ ОБРОБКИ БЕТОНУ МЕТОДОМ ТЕРМОСУ - Дудар, І. Н.; Друкований, М. Ф.; Гарнага, В. Л.; Яківчук, С. В. (Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві, 2016)
На даний момент бетон стає основним будівельним матеріалом, що використовують при зведенні будівель і споруд, що визначають вигляд міської архітектури. В районах, які характеризуються інтенсивною сонячною радіацією, питомі витрати енергії на прискорення тверднення бетону можна знизити, використовуючи сонячну енергію [1; 2]. Використання кліматичних факторів є важливим для зниження енергоємності виробництва бетону, його собівартості та підвищення якості продукції [3].