ОСОБЛИВОСТІ РОЗВИТКУ ВИРОБНИЧО-КОМЕРЦІЙНИХ СИСТЕМ - Корнило, І. М. (Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві, 2016)
У статті досліджено розвиток виробничих систем будівельних підприємств. Перспективним методичним напрямком розвитку сучасних виробничо-комерційних систем стає принцип інтегративізма, а в основі управління розвитком виробничої системи знаходиться тріада функціональних взаємодій: взаємодія підприємства з зовнішнім середовищем; взаємодія науково-технічних досягнень та виробництва; роль людського чинника у виробництві, об’єднаних загальною моделлю управління процесами функціонування та розвитку підприємства.