ВИКОРИСТАННЯ КОМБІНОВАНИХ ТЕХНОЛОГІЙ ДЛЯ ЗОВНІШНІХ ОГОРОДЖУВАЛЬНИХ КОНСТРУКЦІЙ БУДІВЕЛЬ - Галушко, В. О.; Галушка, О. М.; Уваров, Д. Ю.; Уварова, А. С. (Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві, 2016)
На сьогоднішній період часу широке застосування знайшли сучасні матеріали для будівництва малоповерхових будинків. На українському ринку запропоновано великий асортимент матеріалів, які не завжди відповідають необхідній якості і відповідають нормативним документам за складом, теплопровідності, енергоємності і вартості. Були виконані порівняльні теплотехнічні розрахунки легких сталевих тонкостінних металевих конструкцій, конструкцій з газобетону і комбінованих конструкцій. Виявлено позитивні та негативні чинники розглянутих технологій. На підставі проаналізованого матеріалу була запропонована комбінована технологія для зовнішніх огороджувальних конструкцій.