ДОСЛІДЖЕННЯ ДЕФОРМАТИВНОЇ АНІЗОТРОПІЇ ЛЕСОВИХ ГРУНТІВ - Богославець, Н. М. (Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві, 2009)
Наведено результати експериментальних досліджень деформаційної анізотропії модуля деформації в лесових ґрунтах при просторовій орієнтації навантажень. Встановлено величини коефіцієнтів анізотропії, які можуть бути враховані при розрахунку деформації лесових ґрунтів.