ВПЛИВ ФАЗОВИХ КОМПОНЕНТІВ НА ДЕФОРМУВАННЯ ЛЕСОВИХ ҐРУНТІВ В ОСНОВІ ШТАМПІВ - Тугаєнко, Ю. Ф.; Марченко, М. В.; Логінова, Л. О.; Абуладзе, Л. Г. (Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві, 2015)
Осадка є наслідком зміни фазових компонентів під впливом зовнішнього навантаження. У статті виконано оцінку тієї частині осідання, яка обумовлена ущільненням статичним навантаженням. За результатами досліджень деформацій в основах дослідних штампів,що складені лесовими ґрунтами, показано перерозподіл фазових компонентів при їх ущільненні.