ВЗАЄМОДІЯ ПАЛЬ РІЗНОЇ ДОВЖИНИ У ПАЛЬОВОМУ ПОЛІ - Підлуцький, В. Л. (Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві, 2009)
Розроблено скінчено-елементну модель системи „ґрунтовий масив – пальовий фундамент – наземні конструкції”. Проведено розрахунки напружено – деформованого стану даної системи та представлено порівняльні результати розрахунків при влаштуванні паль різної довжини. При цьому враховано раціональне геометричне розміщення паль в плані. Виконано оцінку перерозподілу внутрішніх зусиль у фундаментних конструкціях при влаштуванні паль різної довжини.