ОСОБЛИВОСТІ ЧИСЕЛЬНОГО МОДЕЛЮВАННЯ ТЕПЛОВОЇ РОБОТИ ТЕПЛООБМІННИХ АПАРАТІВ НА СТАДІЇ ПРОЕКТУВАННЯ - Яковлєва, І. Г.; Волянська, Н. В. (Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві, 2014)
В даній роботі запропоновано застосовувати метод елементарних теплових балансів для моделювання теплової роботи теплообмінних апаратів на стадії їх проектування. Це дозволить враховувати динаміку зміни температур та теплофізичних властивостей теплоносіїв в процесі теплопередачі з урахуванням відмінності у швидкостях їх руху.