УКЛАДАННЯ ТА УЩІЛЬНЕННЯ БЕТОННИХ СУМІШЕЙ ПІДВИЩЕНОЇ ЖОРСТКОСТІ - Данелюк, В. І. (Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві, 2014)
Підтверджена доцільність розробки технології укладання бетонних сумішей за допомогою метального пристрою, що дозволить в порівнянні з існуючими технологіями, значною мірою підвищити якість, скоротити трудовитрати та знизити собівартості даної будівельної продукції. В роботі висвітлено новий спосіб укладання та ущільнення бетонних сумішей за допомогою метального пристрою. Розроблений метальний пристрій дозволяє проводити укладання з ущільненням наджорстких бетонних сумішей (марок за лекгоукладальністю до НЖ3) без використання добавок.