УДОСКОНАЛЕННЯ ІННОВАЦІЙНОЇ ТЕХНОЛОГІЇ ВЛАШТУВАННЯ ОПАЛУБКИ - Галушко, В. О.; Колодяжна, І. В. (Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві, 2014)
В статті на основі проведеного аналізу, пропонується конструкція вдосконаленої опалубки, яку можливо використовувати як при новому будівництві, так і в обмежених умовах при виконанні ремонтів і відновленні плит перекриттів в аварійних будинках. Основною особливістю пропонованого пристрою є те, що щити опалубки підпираються стійками знизу, а не підвішуються на різних скручуваннях. Це підвищує якість виконання опалубних і бетонних робіт. Наведена методика розрахунку максимального тиску бетонної суміші на щит опалубки.